Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

 

Мислим да би требало сачекати, да видимо остале такмичаре. С обзиром да су то деца која су све сама радила, нико од њих није професионалац,  својим поимањем позоришта донели су представу сасвим коректно. Не очекујемо професионализам. Утисак о представи је сасвим задовољавајући, не бих смео ништа више од тога да кажем.
Нема већег ентузијазма него код глумаца аматера.
То су деца која раде из љубави, то се одмах уочи. Они могу да ћуте све време, али се види љубав према позоришту. Има ствари које су, нажалост, дневно присутне, које се третирају као супкултуре, или култура деведесетих. То је оно што нас поробљава већ десетак година. Организација Сусрета мислим да је боља него на професионалним сусретима позоришта, тако да све организаторе похваљујем.
Миодраг Пејковић, члан жирија

 

Неубедљиво је. Није незанимљива тема, али је то могло боље да се уради. Добар избор музике.
Проф. И краг. гимн. Његош Гребовић

 

Није било напорно спремати представу. Нама је већи проблем представљало организовање проба у позоришту, које нам није било наклоњено. Представа има добру атмосферу, ваше позориште је сјајно.
Политичар-Гиле (Михаило Васиљевић)

 

Нисам имао трему, већ трећи пут да изводимо представу. Наравно да сам се плашио како ће све да прође, али сада се осећам испуњено и сјајно.
Професор-Миле (Стефан Милошевић)

 

Уплашили смо се, додуше, мало, да публика неће добро реаговати, али је на крају све испало добро.
Јагода (Ивана Дамјановић)

 

Средња школа ,,Ђура Јакшић“,
Рача (гиманзијско одељења)
,,Морска болест“

Највише ми се свидео главни глумац, био је најбољи.
Директорка И краг. гимн. Славица Марковић

Највише ми се свидео отац, био је баш убедљив.
Богдан Раонић, ученик

Представа ми се свиђа. Ипак је ово на средњошколском нивоу. Лепо је гледати ђаке који се залажу за глуму. Први пут сам на Позоришним сусретима и јако ми се допада.
Станко Алексић, ученик


Врло лепа представа, глумци су дивни, као и режија и сценографија. Учествовала сам претпрошле године на Сусретима и одушевљена сам.
Биљана Продановић, професор

 

Допала ми се представа, и цела атмосфера. Била је одлична као сцена и као игра. Глумци су били одлични, поготово Јордан и лопов.
Ненад Вулевић, члан жирија

 

Имала сам малу трему, али није било страшно. Спремали смо се мало више од месец дана, не интензивно, али смо се доста потрудили.
Маријана Урошевић (Зорица)

 

Нисам се дуго спремао, радили смо са прекидима, око месец дана. У суштини сам задовољан. Није било лоше, наравно, увек може боље.
Лазар Станојевић (Јордан Јакшић)

 

Глумио сам и раније тако да нисам имао трему. Нисмо се дуго спремали, али с обзиром на то, било је солидно.
Петар Стојановић (лопов Славко)
 

Критика Округлог стола
     Након завршетка последње представе јучерашњег дана, како дугогодишња традиција налаже, долази до састанка за округлим столом. Глумци обе представе, њихови професори, ученици Прве крагујевачке гимназије и њихови професори који су чинили “публику”, скупили су се како би сумирали утиске са првог дана 18.-их позоришних сусрета. Публика је била мало укочена али смеха, позитивне енергије уопште  није изостајало. Мирослав Петровић Мишко, водитељ округлог стола, почиње са питањима о представама Митровачке гимназије из Сремских Карловаца и средње школе Ђура Јакшић из Раче, чијим одговорима се додатно сазнаје о представама које смо јучерашњег дана гледали. У 20:30 светла се гасе због пројекта “Сат за нашу планету”, пале се свеће, атмосфера постаје благо опуштенија а прича се наставља. Личност којој је ноћ била посвећена био је Јоаким Вујић, који се смарта оцем Срског позоришта. У 21х нестрпљива публика округлог стола са осмесима дочекује завршетак радних активности тог дана и почетак “ноћног живота”.
Вукадин Раденовић

gimn3.jpg