Лингвистичка секција

lingvistickasekcija.jpg

Лингвистичка секција

О НАМА

Лингвистичка секција Прве крагујевачке гимназије, након неколико година паузе у раду, пре пет година, поново је окупила ученике школе заинтересоване да конкретније, путем индивидуалних и колективних истраживачких радова,примене стечено знање о српским језичким системима и језичкој култури. У претходном периоду, акценат је био на изради колективних и индивидуалних радова којима се представљамо на Републичком такмичењу,а током наставне године,у плану нам је организовање Лингвистичке вечери и презентација урађених радова,сарадња са лингвистичким секцијама других школа,успостављање дугорочне сарадње са Филолошко-уметничким факултетом Универзитета у Крагујевцу.
У раду секције,учествују и ученици огледног одељења основне школе који наставу похађају у оквиру Прве крагујевачке гимназије. Протеклих пет година, четири године освојили смо прво место на Републичком такмичењу лингвистичких секција Србије, а у текућој школској години припало нам ј етреће место.
За рад Секције задужени су Марио Бадјук и Мирјана Арнаут, професори српског језика и књижевности Прве крагујевачке гимназије

САЗНАЈТЕ ПРВИ НОВОСТИ ИЗ ШКОЛЕ

ПОСЕТИТЕ СТРАНИЦУ ВЕСТИ